Skillnad

hej nu har jag kommit hem och oj vilken skillnad det var med snö och snö. uppe i Branäs var det ne m och lite til med snö och här är det nästan ingen snö kvar. ja men det var skönt att komma hem igen och ska snart ut och rida på lilla Fiona. har saknat henne jätte mycket. ska bli väldigt kl att bara hoppa upp på hästryggen och lunka iväg genom skogen och bara slappna av lite. det kommer nog Fiona också tycka om :)
aa men nu ska jag hjälpa mamma att greja iordning lite efter resan så nu säger jag hejdå :):) <3<3<3<3<3

På väg hem

hejhej nu sitter jag i bilen och är på väg hem. igentligen skulle jag åkt imorgon men pappa var tvungen att jobba så vi fick åka idag istället:( iallaf:):)

Lite slalom

hejsan nu har jag precis varit och åkt slalom så nu är jag i stugan. det är jätte msigt i mitt och en annan tjejs rum oh täcket som fanns här är JÄTTE SKÖNT!! ja men iallafall jag har åkt slalom i 2 timmar och jag ramlade 2 gånger. båda gångerna som jag ramlade klantade jag mig bara. första gången jag ramlade satte jag staven under skidan på nått konstigt sätt så att jag tappade balansen och ramlade, andra gången jag ramlade åkte jag lugnt och fint och sen ramlade jag bara ihop. det stog några personer en bit ifrån mig och dom såg när jag bara ramlade ihop och jag ställde mig upp fort och fortsatte att åka, PINSAMT!!! aja men nu ska jag snart äta mat och sen efter det ska vi få igång bastun och poolen där ute. det ska bli skit skön. men ockej nu säger jag hejdå vi kanske ses senare :):) <3<3<3

bilen

hejhej nu är vi snart framme 1 halv timma till bara. ska bli så skönt att komma fram sen.
hejdå <3<3<3<3<3

branäs resa :)

hej allihop, nu sitter jag i bilen påväg till branäs. vi är fyra familjer inklusive min familj. snart ska jag och dom andra snarrt stanna och äta. nu är klockan 12.05 och vi började åka klockan 10 så jag har åkt bil 2 timmar. phu jobbit det börjar bli varmt nu så det ska bli skönt att stanna att äta. jag ska vara borta i fyra dagar alltså nu från söndag till torsdag. ja nu har jag inget mer att säga så nu säger jag hejdå. :)

Födelsedag

tjena nu har jag precis varit ute och ridit och ska snart kolla på en film, buddisarna. ja idag fyller jag år 13 år och jag har haft väldigt roligt hela dagen. imorse fick jag frukost på sängen och sen åkte jag och min mamma iväg till brålanda och åkte skidor. vi åkte 5 km. skidorna jag åkte med köpte jag inte för så länge sen. när vi kommit hem grejade mamma ordning lite mat ät mig och resten av familjen. nu när jag och Fiona var ute red vi mest i skogen och det var jätte kul. det var en liten annan rolig grej. när jag och Fiona var på hem och såg huset ville hon inte gå hem som annars för då var det bara HEM liksom men nu ville hon fortsätta gå i skogen så det var lite kul men till sist fick jag leda henne hemåt.
igår på släktkalaset hade mamma gjort en jätte in tårta. det var en marsipan grej som hon beställt som det var Fantasies huvud på. den var jätte fin så jag blev jätte glad men det var lite pinsamt att blåsa ut ljusen för alla som var på kalaset stog och tittade på mig så jag fick blåsa 5 gånger innan jag blåst ut alla 13 ljus.
okej det blir ingen bild idag men nu säger jag hejdå
:) :) <3 <3

släkt kalas

hallå nu håller jag på att göra i ordning mig för jag ska ha släkt kalas om 3 timmar kanske lite för tidigt men det är alltid bra att vara klar när alla i släkten kommer. tidigare idag var jag ute och mockade i stallet och efter det gick jag ut till hagen och kollade så att hästarna hade vatten. det hade dom fast det var fruset till is så jag fick stå och hacka sönder den dm som var ovanför vatten ytan. sen när jag hade fått bort det mesta av isen när det bara var lite kvar på kanterna låg det massa is bitar kvar på vatten ytan. dom gick inte att få upp med något redskap så jag fick stoppa ner nävarna i vattnet och ta upp isen. jag hade vantar på mig fast det blev rätt så kallt endå. Fiona var jätte gosig idag. när jag stog vid staketet till hagen kom hon och sträckte på halsen så att hon kom upp medsitt huvud till mitt sen la hon sin mule på min axel och blåste ut varm luft på min kind och så stog hon i ungefär en minut.

här kommer en bild på Fiona

 

ni får ha det så trevligt ikväll och nu ska jag fortstta att gör iordning mig
hejdå <3<3<3<3<3


hos kusinen

hejsan idag har jag varit på släktkalas hos min kusin Erika. vi hade jätte kul men tidigare idag var jag ute och red på Fiona. jag och hon galopperade på gärdet bredvid hagen och då följde Krokus med på andra sidan och sparkade lite backut men det brydde sig inte Fionasig så mycket om. sen satte jag på Fiona ett flistäcke innan jag släppte ut henne och det täcket gillade Krokus väldigt mycket. kolla själv





här kommer en annan bild på Fiona ute i hagen






när jag sklle ta kort på hästarna stog dom först i en klunga mitt i hagen så här såg det ut





okej det var allt för idag hejdå :):) <3<3<3

Snön

tjena ursäkta mig för att jag inte bloggat men jag har liksom inte haft tid eller orkat men nu ska jag försöka komma igång igen
iallafall idag när jag kom hem efter skolan gick jag, min lillebror och min mamma ut och åkte pulka i en backe som vi har i skogen. sen när vi hade kommit hem igen begravde jag hela min lillebror under snön fast han fic ett litet lufthål.
när jag och min mamma skulle ta ut hästarna sen skulle vi borsta av dom utanför för dom var så snöiga men när jag skulle borsta av Fiona halkade jag så att jag ramlade ner på backen och som tur var hade jag tärmobyxor. men jag fick in Fiona sen iallafall borstad och fin. 





här är en bild på Fiona som jag tycker är väldigt fin kommentera vad du tycker

hejdå:)

RSS 2.0